Jakiekolwiek rozwiązanie dla błędu P0039 z JB4 lub innym tuningiem? Wszelkie rady/pomoc będą mile widziane.
2020 Quad
2020 Quad
Myślę, że problem dotyczy fabrycznego zaworu recyrkulacyjnego, na podstawie grupy/czatu na Facebooku.To prawdopodobnie ma związek z zaworami przełączającymi, prawda?
Dostałem zestaw Forge MS, wypróbuję go.. Zobaczymy.. DziękiPrawdopodobnie wyciek doładowania. Najpierw sprawdziłbym zawór upustowy. Mało prawdopodobne, że to problem zaworu upustowego, a jeśli tak, prawdopodobnie usłyszałbyś grzechot dochodzący do biegu jałowego
Bardzo dobry punkt, ale na szczęście są one przynajmniej podobne pod względem liczby map i progresji od najmniej do najbardziej agresywnej.Pamiętaj, że OP ma Quada. Zatem mapa 1-3, którą znamy z 2.0L, może być nieistotna.
Najpierw sprawdziłbym, jaki kod się pojawia. p0039, p0244 itp. Jeśli możesz niezawodnie uruchomić mapę 1, to dobrze. Trzymam ją na mapie 1 i nigdy nie miałem w niej kodu@bhvrdr dobre info o bpv. Mój samochód wyrzucił kilka cel od czasu JB4. Nawet z oprogramowaniem 5 na mapie 2. Teraz używam mapy 1 i mam nadzieję, że wszystko jest w porządku. Zrobiłem mnóstwo przejazdów dragy na mapie 3 i 2 bez problemu, ale jadąc do pracy losowo wyrzuciło kod. Czy zrobienie dv+ rozwiązałoby to? A może potrzebowałbym nowego oem, ponieważ część z niego jest używana do dv+?
Myślę, że może to być spowodowane kilkoma zmianami/aktualizacjami związanymi z paliwem/wlotem powietrza itp..Ciekawe. Też jestem dostrojony. Miałem zupełnie odwrotne doświadczenie.
Najpierw zainstalowałem zestaw używając niebieskich sprężyn. Kod błędu P0039 za każdym razem, gdy wchodziłem na WOT.
Zmieniłem na żółte sprężyny. Ani jednego kodu od tamtej pory.