Alfa Romeo Giulia Forum banner

Jak: Opublikować obraz

3.1K views 7 replies 4 participants last post by  AlfaAndy  
#1 · (Edited)
Istnieje kilka różnych sposobów na opublikowanie obrazu na forum. Niektóre są łatwiejsze od innych, a niektóre oferują lepsze wyniki. Dostajesz to, na co pracujesz.

[Style One]
Moim ulubionym wyborem jest użycie witryny hostingowej obrazów innej firmy. Używam DropShots, ale do wyboru jest wiele innych. Mój host udostępnia link do obrazu do skopiowania i wklejenia. Wszystko, co muszę zrobić, to przeciągnąć i upuścić obraz do hosta, a następnie skopiować i wkleić link do mojego nowego posta. Obejmuje to wszystkie tagi IMG.

[Style Two]
Łatwym sposobem jest użycie usługi miniatur tego forum. To proste, wystarczy przeciągnąć i upuścić obraz do okna miniatury tuż pod oknem edycji. Miniatura pojawi się na dole nowego posta, a widz może kliknąć mały obraz, aby go powiększyć. Wadą tego są dwie rzeczy.
1) Obrazy są widoczne tylko na tym forum. Nie można ich publikować (za pośrednictwem łącza) poza tym forum.
2) Istnieje górny limit obrazów, które forum będzie dla Ciebie hostować. Nie wiem jednak, jaka to liczba.

[Style Three]
Jeśli chcesz opublikować duże obrazy za pomocą usługi obrazów forum, to trochę więcej pracy.
- Przejdź do zaawansowanego trybu edycji, klikając przycisk „Podgląd posta” lub „Przejdź do zaawansowanych”.
- Przewiń trochę w dół i kliknij „Zarządzaj załącznikami”.
- Możesz przesłać do dziesięciu obrazów na każdy post. Nadal należy wziąć pod uwagę górny limit.
- Po przesłaniu obrazu pojawi się link, na który możesz kliknąć. Spowoduje to otwarcie obrazu w nowym oknie.
- Skopiuj adres URL tego nowego okna.
- Z powrotem w oknie edycji kliknij ikonę „Wstaw obraz”, wklej adres URL i naciśnij enter.
- Nowy link, wraz z kodem IMG, zostanie wklejony do Twojego posta w miejscu, w którym znajduje się kursor.

Minusem korzystania z opcji hostingu obrazów na forum jest to, że nie możesz łatwo wyświetlać opublikowanych obrazów i ponownie ich używać za pomocą linku w innym wątku. Możesz, ale zachowam instrukcje na inny raz.

Image

Ten obraz wykorzystuje trzeci styl hostingu obrazów.
Czarny 1963 Giulia Spider należy do mojego ojca. Czerwony 1964 Giulia Spider należy do przyjaciela.

Attachments

#2 ·
Wyjaśnienie kodu BBS (uproszczone)

[Style Four]

Nie będę próbował w pełni wyjaśniać kodu BBS. Jest mnóstwo dobrej lektury na temat kodu BBS, jeśli naprawdę chcesz kodować ręcznie. Ja to robię i sprawia mi to przyjemność, ale nie jest to dla każdego. Mówimy o tagach IMG i zobaczysz je w swoich postach, więc muszę wyjaśnić, na co patrzysz. Przy okazji, BBS to Bulletin Board Service. Kod BBS jest wariantem kodu HTML, którego używają wszystkie strony internetowe.

Aby obraz został wyświetlony, przeglądarka musi wiedzieć, że przygotowuje się do wyświetlenia obrazu. IMG to tag, którego należy użyć. Aby przeglądarka wiedziała, że czyta kod, a nie tekst, IMG jest otoczony nawiasami []. Kiedy kod obrazu się kończy, musimy powiedzieć przeglądarce, że kod obrazu jest gotowy, więc używamy ukośnika /, po którym następuje IMG otoczony nawiasami []. Tak naprawdę nie mogę tego zapisać tak, jak powinienem, ponieważ Twoja przeglądarka spróbuje wyświetlić obraz, który nie istnieje.

Między tagami otwierającym i zamykającym IMG potrzebujemy kodu. To byłby adres URL. Będzie wyglądał mniej więcej tak:
https://www.giuliaforums.com/forum/attachment.php?attachmentid=77650&stc=1&d=1537322822
to kod, który wyświetla obraz w moim pierwszym poście.

Używając tych tagów otwierających i zamykających wraz z poprawnym kodem, możemy wyświetlać obrazy, które są publikowane w dowolnym miejscu w Internecie. Ogólnie rzecz biorąc, wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy obraz i wybrać „kopiuj lokalizację obrazu”. Następnie wklej to do swojego posta i wpisz tagi otwierające i zamykające. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, widz zobaczy obraz, a nie kod. Jeśli kod jest nieprawidłowy, widz zamiast obrazu zobaczy część kodu.

https://www.giuliaforums.com/forum/attachment.php?attachmentid=77650&stc=1&d=1537322822[/IMG!]

Czy potrafisz dostrzec mój błąd?
Mam nadzieję, że powiedziałeś „TAK! Widzę wykrzyknik!”

To daje nam cztery sposoby na publikowanie obrazów w poście na forum.

#3 ·
Wykorzystanie obrazów z Microsoft OneDrive:

Musi być użyty obraz znajdujący się gdzieś w sieci. Użyj publicznego linku do tego obrazu.
Używam Microsoft OneDrive do przechowywania w chmurze.
Image

(W OneDrive) Kiedy klikam na zdjęcie i wybieram "Osadź", otrzymuję link taki jak ten:

HTML:
https://nvbqvq.dm.files.1drv.com/y4mQ9QJP_vh__Zoylhs-30tT6yGSPBY74485yR6hmBWNmbxtvTeaGiFxNe-iyQpZxojwk0_-nIOYhrZ06nWoPWNtIwcNIipxm9qD3vtaFoumCDlooPUtmpeN1i6EGi5QB4JVrE4eVv3iwkFeNC4YYzf8tYFKur8hcTNdraARb0Wt05elvi0U3axcGn_DQbOJcGC2qxOaOzmPpc1hoBWxr-35A?width=1024&height=576&cropmode=none
(Na forum) Wybieram przycisk "Wstaw obraz" i wklejam link:

Image

Koncepcja:

1. skopiuj link internetowy
  2. wklej link do "Wstaw obraz"
Aby wyświetlić tutaj zdjęcie z sieci, osadzając jego lokalizację z sieci.

#4 ·
Wykorzystanie obrazów z Microsoft OneDrive:

Musi być użyty obraz znajdujący się gdzieś w sieci. Użyj publicznego linku do tego obrazu.
Używam Microsoft OneDrive do przechowywania w chmurze.
Image

(W OneDrive) Kiedy klikam na zdjęcie i wybieram "Osadź", otrzymuję link taki jak ten:

HTML:
https://nvbqvq.dm.files.1drv.com/y4mQ9QJP_vh__Zoylhs-30tT6yGSPBY74485yR6hmBWNmbxtvTeaGiFxNe-iyQpZxojwk0_-nIOYhrZ06nWoPWNtIwcNIipxm9qD3vtaFoumCDlooPUtmpeN1i6EGi5QB4JVrE4eVv3iwkFeNC4YYzf8tYFKur8hcTNdraARb0Wt05elvi0U3axcGn_DQbOJcGC2qxOaOzmPpc1hoBWxr-35A?width=1024&height=576&cropmode=none
(Na forum) Wybieram przycisk "Wstaw obraz" i wklejam link:

Image

Koncepcja:

1. skopiuj link internetowy
  2. wklej link do "Wstaw obraz"
Aby wyświetlić tutaj zdjęcie z sieci, osadzając jego lokalizację z sieci.
Dokładnie. Nie omówiłem użycia ikony "Wstaw obraz". To krótka wersja mojego czwartego stylu. To zajmuje się tagami IMG za ciebie.

#5 · (Edited)
Publikowanie zdjęcia za pomocą Maca. Te sześć kroków może wydawać się nieco skomplikowanych, ale jest to naprawdę bardzo proste i, jeśli poświęcisz czas na edycję zdjęcia, można je wykonać w dwie lub trzy minuty.

1. Pobierz obraz w formacie jpeg z aparatu lub z sieci na pulpit. Jeśli zdjęcie jest takie, jak chcesz, pomiń kroki 2, 3 i 4 i przejdź bezpośrednio do kroku 5.

2. Przeciągnij plik jpeg do standardowego, darmowego programu do zdjęć Apple.

3. Edytuj zdjęcie. Jest to ważne, chyba że zdjęcie jest dokładnie takie, jak chcesz. Przytnij, aby prawidłowo wyrównać i dopasować rozmiar obrazu. W razie potrzeby dostosuj światło i kolor.

4. Przeciągnij edytowany plik jpeg na pulpit.

5. Prześlij plik jpeg do PostImage lub innej bezpłatnej usługi hostingowej. PostImage i inne witryny hostingowe zapewniają proste, jasne instrukcje.

6. Skopiuj link internetowy Post Image ("udostępnij", a następnie "bezpośredni link") i wklej go na forum. Kliknij ikonę "obrazu" na forum, a pobierzesz obraz w pełnym rozmiarze.

#6 ·
Od razu przepraszam, jestem technologicznym noobem.
Dlaczego to jest tak skomplikowane?
Dlaczego to nie jest tak proste jak opublikowanie zdjęcia na FB lub dołączenie zdjęcia w e-mailu?

#7 ·
Od razu przepraszam, jestem technologicznym noobem.
Dlaczego to jest tak skomplikowane?
Dlaczego nie jest to tak proste jak opublikowanie zdjęcia na FB lub dołączenie zdjęcia w e-mailu?
Hmm...

Nie mam konta na FB. FB opiera się na obrazach, forum Giulia to środowisko oparte na tekście.

Dla ułatwienia, miniatura jest zdecydowanie najłatwiejszym sposobem na opublikowanie tutaj zdjęcia. Wystarczy przeciągnąć i upuścić.

[Style Two]
Łatwym sposobem jest użycie usługi miniatur tego forum. To proste, wystarczy przeciągnąć i upuścić obraz do okna miniatur tuż pod oknem edycji. Miniatura pojawi się na dole nowego postu, a widz może kliknąć na mały obrazek, aby go powiększyć.

Trudniejsze style oferują manipulację użytkownika, dzięki czemu mogą robić kreatywne rzeczy ze swoimi obrazami.

#8 ·
Denerwuje mnie (czasami) to, że kiedy próbuję opublikować obrazek, forum informuje mnie, że plik jest za duży.
Potem muszę przejść do witryny, która zmieni rozmiar mojego obrazka. Następnie muszę pobrać obrazek o zmienionym rozmiarze, a potem spróbować go opublikować.
PITA.