Alfa Romeo Giulia Forum banner
41 - 60 of 504 Posts
Nie mogę się powstrzymać od zastanawiania się, czy te Stelvios testują zaawansowane systemy oświetleniowe, które wciąż nie są dozwolone w USA.

owns 2020 Alfa Romeo Giulia Ti Sport AWD
  • Like
Reactions: 614
Jak już mówiłem kilka stron temu.... Myślę, że jedyną opcją jest oparcie go na podwoziu MC20. Nic innego nie widzę. To jednostka napędowa, której nie mogę rozgryźć.
Chcę wierzyć, że powstanie Alfa oparta na platformie 8C przekazana Maserati, ale po ostatnich kilku latach bardzo wątpię, żebyśmy zobaczyli transfer w tym kierunku (z Maserati do Alfy).

Staram się zarządzać swoimi oczekiwaniami i nie ekscytować się zbytnio/dać się ponieść emocjom, dlatego będę zadowolony z 2-drzwiowej Giulii QV (z V6, na Giorgio)

Ponadto, jeśli chodzi o zdjęcia 'facelift' Stelvio.....wygląda to po prostu jak nowe/inne reflektory, prawda?

Osobiście chciałbym mieć rację :D

Ale co do twojego punktu dotyczącego zapowiedzi samochodu halo z silnikiem umieszczonym centralnie (może hybrydowego) przed przejściem na pełną elektryczność, może to być dobra decyzja biznesowa. Nie mówię, że Lotus jest wzorem udanych decyzji biznesowych; ale wciąż tu są i zbudowali nowy samochód halo w postaci Emiry, zanim ogłosili swoje plany elektryfikacji.

Jest też wiele studiów przypadków, w których wprowadzenie samochodu halo ma pozytywny wpływ i elastyczność produktu na inne modele - Audi R8 jest tego doskonałym przykładem. Ludzie nie domagali się Audi przed R8 - chcieli zobaczyć R8, jednak Audi uzupełniło swoją ofertę o znacznie bardziej przystępne opcje, które wciąż były wystarczająco piękne, aby chcieć je kupić, nawet jeśli nie można było zdobyć R8.

Acura spróbowała tego z nowym NSX i beznadziejnie to spartaczyła. Niewypuszczenie bardziej przystępnej cenowo wersji Type-S w tym samym czasie i trzymanie się tych samych nudnych opcji, z tylko niewielkimi ulepszeniami zewnętrznymi, zrujnowało cały sens wypuszczenia samochodu halo. Widok NSX zaparkowanego obok podstawowego TLX z 17-calowymi kołami, nudną stylizacją i brakiem ulepszeń osiągów sprawił, że ich halo było porażką. I zrujnowali to jeszcze bardziej, gdy dali priorytet odświeżeniom kokpitu (takim jak usunięcie podwójnych ekranów telewizyjnych) w RDX nad modelami flagowymi - w tym cholernym NSX.
Ok, aby odnieść się do 3 marek, które wymieniłeś...

Lotus Emira nie jest samochodem halo. To ekonomiczna wersja ICE za 80 000 dolarów ich elektrycznego samochodu halo Evija o mocy 2000 KM, produkowanego w limitowanej edycji za 2,3 miliona dolarów, którego produkcja rozpoczęła się rok wcześniej. Rolą Emiry w gamie Lotus jest zastąpienie ich wycofanego "zwykłego" samochodu Evora. I tak, Lotus absolutnie nie jest przykładem biznesowym, którym powinny podążać inne firmy samochodowe. Ale są przykładem biznesowym, który inne firmy samochodowe powinny dokładnie przestudiować, aby dowiedzieć się, "czego nie robić".

Audi R8 było dokładnie tym, co opisałem - najpierw mieć dobrą gamę samochodów, które nie są przestarzałe, a następnie mieć samochód halo, aby jeszcze bardziej zwrócić uwagę na markę i przyciągnąć więcej osób do salonu. W rzeczywistości Audi od początku lat 90. notowało około dziesięcioletni wzrost wolumenu sprzedaży i naprawdę zaczęło nabierać rozpędu w połowie lat 00., krótko przed pojawieniem się R8 pod koniec lat 00.

Acura NSX było również dokładnie tym, co opisałem - samochodem halo dla miernej gamy przestarzałych, pozbawionych inspiracji samochodów. Nic dziwnego, że niewiele pomogło to marce.

Chcę wierzyć, że powstanie Alfa na platformie 8C przekazana Maserati, ale po ostatnich kilku latach bardzo wątpię, że zobaczymy transfer w tym kierunku (z Maserati do Alfy).

Staram się zarządzać swoimi oczekiwaniami i nie ekscytować się zbytnio/dać się ponieść, dlatego będę zadowolony z 2-drzwiowej Giulii QV (z V6, na Giorgio).

Ponadto, jeśli chodzi o zdjęcia "facelift" Stelvio.....wygląda po prostu jak nowe/inne reflektory, prawda?
Przyznaję, że 75% mojej analizy to myślenie życzeniowe i jako Alfisti na wskroś wezmę praktycznie wszystko.

Dlaczego to odrzuciłeś?
Miałem co do tego pewne zastrzeżenia po tym, jak je zamówiłem, ale czekałem na nie przed podjęciem decyzji. Kiedy się pojawiło, Jeep usunął zawieszenie pneumatyczne, które było standardem i było częścią mojego zamówienia. Zdecydowałem, że nie chcę go bez zawieszenia pneumatycznego. Jeep nie zaoferował nawet wartego kredytu, a cena wciąż wynosiła 70 tys. dolarów. Mam zawieszenie pneumatyczne w moim Grand Cherokee z 2019 roku i byłem załamany, że Jeep je usunął. Ironią losu jest teraz to, że Jeep już go nie oferuje, ale dokładnie taka specyfikacja, jaką zamówiłem, kosztuje teraz 5 tys. dolarów więcej! Prawdopodobnie zatrzymam 2019, kiedy leasing wygaśnie pod koniec 2022 roku, a potem się zdecyduję. Ponieważ minie 5 lat, zanim pojawi się trzyrzędowy SUV Alfa, mogę dać się skusić i kupić jeden lub spróbować Grand Wagoneer. Gdyby trzyrzędowa Alfa miała nadejść wcześniej, poczekałbym, żeby ją dostać, ale znam siebie - nie będę czekał pięciu kolejnych lat, zanim dostanę coś innego. Obsesja jest zbyt silna! :D

Zastanawiam się, czy te Stelvios testują zaawansowane systemy oświetleniowe, które wciąż nie są dozwolone w USA.
Odpowiedź brzmiałaby „nie”, ale nie dlatego, że USA nie zezwalają na zaawansowane systemy oświetleniowe. DOT w końcu zmienił swoje przestarzałe przepisy dotyczące oświetlenia niedawno. W związku z tym te zaawansowane systemy oświetleniowe nie są już nielegalne w USA.

Ale oczywiście, to, że zasady zostały zaktualizowane, nie oznacza, że ​​jest to ekonomicznie korzystne dla producentów samochodów, aby to zrobić natychmiast. Podejrzewam, że większość samochodów wprowadzi je przy następnym przeprojektowaniu/liftingu.

Chcę wierzyć, że będzie Alfa oparta na platformie 8C przekazana Maserati, ale po ostatnich kilku latach bardzo wątpię, że zobaczymy transfer w tym kierunku (z Maserati do Alfy).

Próbuję zarządzać swoimi oczekiwaniami i nie ekscytować się/dać się ponieść emocjom, dlatego będę zadowolony z 2-drzwiowej Giulii QV (z V6, na Giorgio)

Również w odniesieniu do zdjęć „faceliftingu” Stelvio.....wygląda po prostu jak nowe/inne reflektory, prawda?
Tak późno w cyklu życia stosunkowo małego samochodu nie spodziewałbym się wiele więcej niż nowe światła, a jeśli będziemy mieli szczęście, zderzaki.

Audi R8 był dokładnie tym, co opisałem - najpierw mieć dobrą gamę samochodów, które nie są przestarzałe, a następnie mieć samochód halo, aby jeszcze bardziej zwrócić uwagę na markę i przyciągnąć więcej osób do salonu. W rzeczywistości Audi od około dekady notowało wzrost sprzedaży, począwszy od dołka z wczesnych lat 90-tych, i naprawdę zaczęło nabierać rozpędu w połowie lat 00-tych, krótko przed pojawieniem się R8 pod koniec lat 00-tych.
Współdzielenie platformy z Lamborghini również pomogło.

• Like
Reactions: 614 and C.Q4
Dokładnie....

Więc za 2 lata, czy zmieniasz Halo w EV i rozwijasz pełną gamę elektryczną, czy bierzesz ICE i robisz samochód na pożegnanie.

Tak czy inaczej, myślę, że będzie on wyżej niż MC20 pod względem osiągów i ceny. W przeciwnym razie wygląda to po prostu jak tani MC20, czego nie zrobią.
Najłatwiejszą opcją jest rebadged, decontented MC20 do sprzedaży jako Alfa.

Pierwszym dużym EV byłby prawdopodobnie SUV o dużej sprzedaży dla Chin, Europy i USA
Zastanawiam się, czy te Stelvios wciąż testują zaawansowane systemy oświetleniowe, które wciąż nie są dozwolone w USA.
Myślę, że to tylko diody LED. Mogą to być fantazyjne matryce. Właśnie zmienili zasady, ale nie jestem pewien, czy wkrótce dostaniemy towar.
Chcę wierzyć, że będzie Alfa oparta na platformie 8C przekazana Maserati, ale po ostatnich kilku latach bardzo wątpię, że zobaczymy transfer w tym kierunku (z Maserati do Alfy).

Staram się zarządzać swoimi oczekiwaniami i nie ekscytować się/dać się ponieść, dlatego będę zadowolony z 2-drzwiowej Giulii QV (z V6, na Giorgio)

Również w odniesieniu do zdjęć 'facelift' Stelvio.....wygląda po prostu jak nowe/inne reflektory, prawda?
Tak, reflektory i dolna osłona chłodnicy mają agresywne kanały.
Ok, aby odnieść się do 3 marek, które wymieniłeś...

Lotus Emira nie jest samochodem halo. To ekonomiczna wersja ICE za 80 000 dolarów ich elektrycznego samochodu halo Evija o mocy 2000 KM, o ograniczonej produkcji za 2,3 miliona dolarów, który wszedł do produkcji rok wcześniej. Rolą Emiry w gamie Lotus jest zastąpienie ich wycofanego "zwykłego" samochodu Evora. I tak, Lotus absolutnie nie jest przykładem biznesowym, którym powinny podążać inne firmy samochodowe. Ale są przykładem biznesowym, który inne firmy samochodowe powinny dokładnie przestudiować, aby dowiedzieć się, "czego nie robić".

Audi R8 było dokładnie tym, co opisałem - najpierw mieć dobrą gamę samochodów, które nie są przestarzałe, a następnie mieć samochód halo, aby jeszcze bardziej zwrócić uwagę na markę i przyciągnąć więcej osób do salonu. W rzeczywistości Audi od początku lat 90. znajdowało się w trendzie wzrostowym wolumenu sprzedaży i naprawdę zaczęło nabierać rozpędu w połowie lat 00., na krótko przed pojawieniem się R8 pod koniec lat 00.

Acura NSX była również dokładnie tym, co opisałem - samochodem halo dla miernej gamy przestarzałych, niespecjalnych samochodów. Nic dziwnego, że niewiele pomogło to marce.
Chciałbym Emira 6MT z Toyota SC-V6.

Discussion starter · #49 ·
Ok, aby odnieść się do 3 marek, które pan wymienił...

Lotus Emira nie jest samochodem halo. To ekonomiczna wersja ICE za 80 000 dolarów ich elektrycznego samochodu halo Evija o mocy 2000 KM, produkowanego w limitowanej serii za 2,3 miliona dolarów, który wszedł do produkcji rok wcześniej. Rolą Emiry w gamie Lotusa jest zastąpienie ich wycofanego "zwykłego" samochodu Evora. I tak, Lotus absolutnie nie jest przykładem biznesowym, którym powinny podążać inne firmy samochodowe. Ale są oni przykładem biznesowym, który inne firmy samochodowe powinny dokładnie przestudiować, aby wiedzieć "czego nie robić".

Audi R8 było dokładnie tym, co opisałem - najpierw mieć dobrą gamę samochodów, które nie są przestarzałe, a następnie mieć samochód halo, aby jeszcze bardziej zwrócić uwagę na markę i przyciągnąć więcej osób do salonu. W rzeczywistości Audi od początku lat 90. znajdowało się w trendzie wzrostowym sprzedaży i naprawdę zaczęło nabierać rozpędu w połowie lat 00., na krótko przed pojawieniem się R8 pod koniec lat 00.

Acura NSX była również dokładnie tym, co opisałem - samochodem halo dla miernej gamy przestarzałych, pozbawionych inspiracji samochodów. Nic dziwnego, że niewiele pomogło to marce.
Zgadzam się ze wszystkimi trzema punktami, które pan porusza - chociaż Emira może nie być typowym samochodem halo, z pewnością będzie ostatnim ICE dla Lotusa i jeśli zaczną produkować tańsze EV dla przeciętnego człowieka, Emira może przejść do historii jako samochód halo, jeśli ich EV będą się dobrze sprzedawać. Powinienem był nieco lepiej doprecyzować moje stwierdzenie - w oparciu o kontekst historyczny, Emira absolutnie nie jest samochodem halo; ale jeśli zostanie wydana w tym samym czasie, co sportowy, tańszy SUV, coupe i/lub sedan EV (do czego Lotus nawiązywał w materiałach marketingowych)... kto wie?

Ale do dzisiaj - moim zdaniem Audi zrobiło to najlepiej, Acura prawie najgorzej, a Lexus absolutnie najgorzej.

Dokładnie....

Więc za 2 lata, czy zmieniasz Halo w EV i rozszerzasz swój pełny zasięg elektryczny, czy bierzesz ICE i robisz samochód na pożegnanie.

Tak czy inaczej, myślę, że będzie plasował się powyżej MC20 pod względem osiągów i ceny. W przeciwnym razie wygląda to po prostu jak tani MC20, czego nie zrobią.
Jeśli będzie samochód halo, wątpię, żeby był powyżej MC20, ponieważ nie ma nic złego w posiadaniu stłumionego i tańszego samochodu halo niż droższa marka siostrzana. To właśnie zrobiło Audi z R8. Pierwsza generacja R8 była oparta na Lamborghini Gallardo. Druga generacja R8 była oparta na Huracanie. A jedynymi ludźmi, którzy uważają R8 za "tanie Lambo, których nie dotkną", są snobi marki.

• Like
Reactions: 614
Najłatwiejszą opcją jest zmodyfikowany, pozbawiony zawartości MC20 do sprzedaży jako Alfa.

Pierwszy duży EV byłby prawdopodobnie SUV-em o dużej sprzedaży dla Chin, Europy i USA

Mysle, że to tylko LED. Mogą to być fantazyjne matryce. Właśnie zmienili zasady, ale nie jestem pewien, czy wkrótce dostaniemy towar.

Tak, reflektory i dolna osłona chłodnicy mają agresywne kanały.

Chciałbym Emira 6MT z Toyota SC-V6.
Mam łatwy dostęp do Evora S 6MT z Toyota SC-V6. I tak, jazda nim sprawia tyle samo radości, ile można sobie wyobrazić za tę cenę. Gdyby tylko właściciel Evory w moim życiu przesiadł się na Emirę...

• Like
Reactions: C.Q4 and 614
Jeśli istnieje samochód typu halo, wątpię, czy będzie on wyżej niż MC20, ponieważ nie ma nic złego w posiadaniu stłumionego i tańszego samochodu typu halo niż droższa marka siostrzana. To, co zrobiło Audi z R8. Pierwsza generacja R8 była oparta na Lamborghini Gallardo. Druga generacja R8 była oparta na Huracanie. A jedynymi ludźmi, którzy uważają R8 za "tanie Lambo, których nie dotkną", są snobi marki.
Twoja logika jest słuszna...

Część, która wydaje mi się interesująca i trochę frustrująca, to fakt, że odpowiedzi na wszystkie te pytania muszą być już znane i znajdować się w studiu w Turynie w tej chwili. Jedyne co możemy zrobić, to czekać i zobaczyć, co dostaniemy. Niektórzy z tych ludzi mogą to nawet czytać i dobrze się bawić.

Discussion starter · #53 ·

Część, która wydaje mi się interesująca i trochę frustrująca, jest taka, że odpowiedzi na wszystkie te pytania muszą być już znane i w tej chwili w studiu w Turynie. Jedyne co możemy zrobić, to czekać i zobaczyć, co dostaniemy. Niektórzy z tych ludzi mogą to nawet czytać i dobrze się bawić.
Bardzo dobry punkt!!!

Część, która wydaje mi się interesująca i trochę frustrująca, jest taka, że odpowiedzi na wszystkie te pytania muszą być już znane i w tej chwili w studiu w Turynie. Jedyne co możemy zrobić, to czekać i zobaczyć, co dostaniemy. Niektórzy z tych ludzi mogą nawet to czytać i dobrze się bawić.
"Dostaną tylko SUV-y o różnych rozmiarach HAHAHA"

I tak przechodzimy od optymistycznej komedii o dojrzewaniu do horroru/slashera. :ROFLMAO:

Między innymi, wśród samochodów, które wypuszczają, powinni naprawdę wypuścić 4C II i Giulia QV II. Teraz, gdy wady gen. I zostały rozwiązane za pomocą części z rynku wtórnego i wszystkie główne części są już gotowe (silniki, skrzynia biegów, podwozie, monokok itp.), byłoby tanio i łatwo w końcu zrobić to dobrze i z sukcesem na rynku, przy prawie zerowych kosztach rozwoju (tylko niewielkie aktualizacje obecnej gen. I). 4C mogłoby dobrze się sprzedawać w klasie lekkich samochodów sportowych, gdyby wykorzystywały tylko silniki spalinowe (w tej chwili w ogóle nie ma dużej konkurencji). Wielu purystów z innych marek prawdopodobnie by je kupiło, chyba że cena byłaby zbyt optymistyczna (porównywalna do gen. I). Jeśli poszliby w coś bardziej „wyrafinowanego” (cięższego, bezpieczniejszego, bardziej komfortowego) i przypadkowo HEV lub EV, obawiam się, że to się nie uda, ponieważ znowu nie mają modelu bazowego, na którym mogliby pracować, więc znowu byłoby to prawdopodobnie niedopieczone ciastko, po którym nastąpiłaby zła prasa i zła sprzedaż. Giulia QV z naprawionymi wadami byłaby świetna dla wszystkich miłośników samochodów innych niż niemieckie i jestem pewien, że jest ich mnóstwo, ale nie mają nic innego do wyboru niż niemieckie samochody sportowe, więc M2 / M4.

Nazwij mnie Germanofilem, ale Alfa Romeo powinna uczyć się od Porsche. Cayman 718 wykorzystuje to samo podwozie, co początkowa seria 986 (ma już 25 lat), ale oczywiście każda generacja jest lekko aktualizowana i ulepszana. Mądre i opłacalne finansowo podejście. 986 uratowało Porsche przed bankructwem w 96 roku, a dziś Porsche generuje jeden z najwyższych przychodów na sprzedany samochód. Działają mądrze i wydajnie. Trzymają się tego, co działa, i ulepszają każdą generację i ulepszają ją. Rynek samochodów używanych jest zdrowy, dealerzy są zdrowi, sprzedaż jest dobra, generowane przychody są dobre, rozpoznawalność marki i pożądanie są dobre i dlatego wszyscy są szczęśliwi. Porsche, dealerzy, klienci. Nie jestem zakochany w Porsche, ale nie możemy zaprzeczyć, że są bardzo dobrzy w tym, co robią i wydaje się, że rozumieją szerszy obraz, a ich zarządzanie czyni cuda. Obawiam się, że nie mogę powiedzieć tego samego o Alfie. Mam na myśli, że zarówno 4C, jak i Giulia to prawie idealne samochody, biorąc pod uwagę fakt, że obie platformy zostały zbudowane od podstaw. Bez wątpienia Porsche potrzebowało kilku generacji, aby seria 911 i seria Cayman osiągnęły standard, z którego są dziś znane, podczas gdy zarówno 4C, jak i Giulia były całkiem dobrymi samochodami sportowymi już w swojej początkowej wersji. Kilka porażek i nieoptymalnych rozwiązań, ale to wszystko można było łatwo poprawić i jestem pewien, że druga generacja byłaby idealna, gdyby tak zrobiono. Ale nie, w Alfie Romeo wolą porzucić obie platformy i rozpocząć nowe projekty. Projekty, które w 90% są porównywalne z innymi markami. Nie zrozumcie mnie źle, ale słysząc, jak właściciele Tonale i Stelvio mówią o doskonałym prowadzeniu i designie i tak dalej, mówi mi to, że nie znają korzeni marki i pokazuje, że Alfisti naprawdę desperacko chcą, aby marka zaoferowała coś oryginalnego, więc wciąż chwalą wszystko, co Alfa wypuszcza. Nie zrozumcie mnie źle, Tonale jest OK, ale to wszystko. To nic więcej niż OK. To nie jest oryginalne, to nie jest samochód pożądania. Mam na myśli, że ani przez chwilę go nie chciałem i jestem pewien, że przyszłe generacje też nie będą, ale starsze Alfy Romeo były i nadal są pożądane, prawda? Ponieważ były oryginalne, a nie na sprzedaż. Myślę, że Giulia QV i 4C będą jedynymi nowoczesnymi Alfami Romeo, które zachowają swoją wartość na rynku i pożądanie wśród Alfistów.

Rozumiem, że Alfa Romeo prawdopodobnie umarłaby, gdyby nie połączyła się z konglomeratem Stellantis, ale obawiam się również, że przyniesie to tylko garść nudnych samochodów z różnymi znaczkami. Jeśli jest to konieczne, aby marka przetrwała, dobrze, ale na dłuższą metę Alfa Romeo powinna powrócić do swoich korzeni, czyli produkcji samochodów sportowych i przestać próbować wprowadzać na rynek samochody, które kupiłby każdy zwykły facet, ponieważ tego nie zrobi. To nie Volkswagen ani Škoda i nie jest to BMW. To Alfa Romeo i ma swoich fanów, którzy kupią oryginalne pomysły Alfy Romeo. Żaden z tych fanów nie chce kupić Citroena Berlingo z innym znaczkiem. Mam na myśli, że to świetny samochód, niedrogi, wydajny, przestronny, ale to Citroen, więc dlaczego miałbym za niego zapłacić 20%-30% więcej ze znaczkiem Alfa Romeo? Tylko dla odznaki? Nie zrobiłbym tego. Z drugiej strony, w ogóle nie miałbym żadnych wątpliwości, wydając potrójną cenę Berlingo na zajebistego 2-osobowego Alfa Romeo. Głośny, surowy i ekscytujący. Mam na myśli, że Ferrari też nie jest najtańszym, najbardziej niezawodnym ani przestronnym samochodem, ale nikogo to nie obchodzi, to Ferrari. Nie kupujesz go, ponieważ jest wydajny, niezawodny lub przestronny. Kupujesz go, ponieważ bardzo go chcesz. To pożądanie. Miałbym go w mgnieniu oka. Tym kiedyś było Alfa Romeo, ale teraz jest tylko cieniem wspaniałej historii samochodów sportowych. Dokładnie to doprowadziło Alfę Romeo do upadku w przeszłości. Zaczęła odchodzić od samochodów sportowych i zaczęła konkurować z FIAT-em i innymi popularnymi samochodami i źle się to skończyło. Wkrótce stała się niczym więcej niż drogą wersją zwykłego FIAT-a i ludzie szybko to zrozumieli. To samo było z Lancią. Entuzjaści już tego nie chcieli i zwykli ludzie też nie. Zajęło Alfie Romeo lata, aby zdać sobie sprawę, że naprawdę muszą coś z tym zrobić. W końcu Alfa Romeo powróciła do swoich korzeni, wypuszczając 4C w 2013 roku, a następnie Giulię kilka lat później. Te dwa modele były naprawdę światłem na końcu tunelu, które dawało nadzieję, że jest szansa dla Alfy Romeo na przetrwanie. Również wejście do F1 w 2019 roku było wspaniałą wiadomością, chociaż wiedziałem, że oczekiwanie jakichkolwiek znaczących wyników byłoby trochę złudne, ponieważ inne zespoły rozwijały samochody przez lata wcześniej, ale w tym roku wyglądają solidnie, co dowodzi, że potrafią budować samochody tak samo dobre jak inni. I znowu, jeśli się nie poddadzą, zamiast ulepszać i aktualizować, jestem pewien, że zobaczymy ich wysoko w następnych sezonach. W tej chwili wyścigi w F1 są jedynym jasnym światłem, które daje nadzieję, że jako marka mogą być rzeczywiście zainteresowani ponownym wypuszczaniem samochodów sportowych, ponieważ wyścigi w F1 z pewnością nie sprzedadzą więcej samochodów Tonale i Stelvio. A może to tylko kolejna zła decyzja, która pochłonie finanse, popychając Alfę Romeo w dalsze kłopoty finansowe? Miejmy nadzieję, że nie. 🖤

Więc mówisz mi, że można bezpiecznie kupić 22 Giulia Quad? :)

Na pół-powiązaną notatkę, jeden z dealerów, z którym rozmawiałem, wskazał, że Alfa "wycofuje" Giulię, aby skupić się na Stelvio. Nie jestem pewien, czy miał na myśli Giulię Quad czy wszystkie modele, ale mimo wszystko interesująca pożywka.

Czyli mówisz mi, że można bezpiecznie kupić 22 Giulia Quad? :)

Na pół związanej z tym notatce, jeden z dealerów, z którym rozmawiałem, wskazał, że Alfa "wycofuje" Giulię, aby skupić się na Stelvio. Nie jestem pewien, czy miał na myśli Giulię Quad czy wszystkie modele, ale mimo wszystko ciekawe pożywienie.
Jest mało prawdopodobne, że ta grupa powie ci, żeby tego nie brać.

Wycofać Giulię? W tej chwili jest to flagowy samochód Alfy w USA.

• Like
Reactions: Avnyc11 and 614
41 - 60 of 504 Posts